Notă! Echipa este în vacanță în perioada 28 iulie - 15 august.
Comenzile primite în această perioadă se vor onora din 16 august.

Descriere


O nouă lucrare a biologului P. V. Marchesseau, în care vom putea găsi fiecare o interpretare a stării de sănătate în funcție de tipul morfologic căruia îi aparținem.

„Exteriorul reflectă bine interiorul, este o lege indiscutabilă. Ca urmare a unor agresiuni ale mediului înconjurător, din tipul originar au apărut unele tipuri, succesive, mai puţin pure, pe care le considerăm „deviate” din tipul de origine. Răspunsurile neuro-glandulare la aceste agresiuni sculptează în mod progresiv aceste tipuri morfologice secundare pe două căi: cea a dilatării şi cea a retractării.

Se ştie că formele feţei reflectă cu fidelitate pe cele ale trunchiului. Această „cheie” a morfologiei, cu rare excepţii, este suficientă pentru a trage anumite concluzii cu privire la întregul corp.”  P. M.

Să citim sănătatea în formele corpului

P. V. Marchesseau
25 RON

Adauga in cos

Estimare livrare curier:
08 December

Din colectia: Sănătate&Conștiință

Poate vă interesează și următoarele cărți

Fragment Să citim sănătatea în formele corpului

Pentru o sănătate adevărată, o frumusețe exactă

1. Pe măsură ce boala se instalează, ea se agravează şi coboară pe scara nivelelor de morbiditate.

 În acelaşi timp, ea produce leziuni în diversele organe, distrugând armonia formelor corporale, putând ajunge până la a provoca urâţenie, asimetrii, deformaţii monstruoase.

Toți cei care au asistat la această evoluţie descendentă a unei boli au fost martorii acestei decrepitudini morfologice care urmează în mod fidel prăbuşirea internă.

Un copil anormal, de exemplu, de tip mongoloid sau hidrocefal, prezintă totdeauna caracteristicile vizibile ale stării sale. Pentru cine știe să vadă, boala se citește  în formele corpului.

2. Dimpotrivă, pe măsură ce se creează și crește pe scara vitalităţii, Sănătatea „sculp­tează” formele exterioare ale corpului, realizând o frumuseţe exactă, ce oglindeşte armonia internă. Perfecţiunea formelor unui animal reflectă întotdeauna remarcabila sa vitalitate. Toți crescătorii de animale ştiu acest lucru. Omul refuză însă, să judece astfel în ceea ce-l privește. Animalul bolnav se recunoaşte după alura sa, după blana lipsită de frumuseţea şi strălucirea ei specifică, astfel că nu ne putem înșela. Pentru cel ce observă cu atenţie şi vede ce este de văzut, formele şi aspectul exterior al corpului traduc starea de sănătate sau de boală a acestuia.

Regulă: „Fondul şi forma sunt cele două aspecte ale naturii vii, ele evoluează paralel, în sensul binelui sau al răului. De remarcat că « mentalul» se înscrie şi el în acest raport dintre Sănătate, Frumuseţe şi Cerebralitate, acestea fiind la fel de strâns legate între ele, pe versantul ascendent al sănătăţii, după cum boala, urâţenia şi nebunia sunt şi ele legate între ele, pe versantul morbid.”

Observație : Ceea ce se petrece în interiorul unui organism se reflectă fidel nu numai în formele corpului (morfologie), ci şi pe plan mental (psihologie).

Pe baza acestei observaţii ajungem la ştiinţa „fizio-morfologiei” şi la aceea a „psiho-morfologiei”, ale căror deducţii sunt compara­bile, chiar interschimbabile.

Semnele morfologice ale diferitelor stări de sănătate sau boală sunt foarte clare. Totuşi, dacă ele scapă investigaţiei uzuale sau normale, aceasta se datorează portului veşmintelor (ceea ce ne  transformă în niște ignoranți ai „NUDULUI”), fără să mai socotim consecinţele educaţiei medicale superficiale, care consideră că diversele indicaţii ale analizelor de laborator sunt mai serioase decât observaţiile morfologice.

La un târg de animale, un geambaş de cai sau un măcelar vede mai bine şi decide mai repede decât un veterinar. Toți țăranii sunt convinşi că observarea formelor animalului primează asupra oricăror indicaţii de laborator, fără ca acestea de pe urmă să fie neapărat respinse în mod sistematic.

Noţiunea raportului „formă-fond” ţine de marea lege a Corespon­denţelor (Hermes), care se formulează astfel:

„Totul este în tot. Ceea ce este sus este la fel cu ceea ce este jos, iar ceea ce este jos reproduce cu fidelitate ceea ce este sus. Cea mai mică parte reflectă fidel marele întreg (exemplu: atomul reproduce forma univer­sului). Prin extensie, ceea ce este vizibil reflectă ceea ce este invizibil. Formele vizibile ale corpului indică starea exactă a organelor invizibile şi aspectele cele mai ascunse ale mentalului (inteligenţă şi suflet).”

Aşadar, fizio-morfologia nu implică niciun fel de mister.

Cartea a fost adaugata in cos