Notă! Echipa este în vacanță în perioada 28 iulie - 15 august.
Comenzile primite în această perioadă se vor onora din 16 august.

Descriere

Urmând o ordine cronologică inversă, deschidem Seria a II-a a operelor lui Hermann Keyserling cu această carte. Colecția Opere Fundamentale cuprinde două serii. În prima serie intenționăm să publicăm operele pe care autorul însuși le-a considerat a fi esențiale, în timp ce în a doua serie dorim să apară celelalte opere, la fel de importante și interesante pentru iubitorii profundului filosof.


Considerațiile Tăcerii și Reculegerii

Hermann Keyserling
50 RON

Adauga in cos

Estimare livrare curier:
08 December

Din colectia: Opere Fundamentale

Poate vă interesează și următoarele cărți

Fragment Considerațiile Tăcerii și Reculegerii

Năzuința spre cunoaștere nu înseamnă privire curioasă, precum cea a bătrânilor din legenda despre Suzana în baie, ci experimentare îndrăzneață, la care propriul suflet e substanță, retortă, foc, aqua forte și cercetător în același timp.


Omul face parte dintre ființele cu sânge cald, iar sângele cald își trăiește apoteoza în căldura Umanității veritabile, care, la rândul ei, e singura care se poate preface în recipient al Iubirii divine. Pe când tot ce e rece în om, inclusiv răceala Intelectului, ține de sfera  inferioară a reptilității. Așa încât opusul adevărat al Umanității nu e voința de a distruge, ci obiectivitatea rece.


Vremea când o tradiție oarecare îl putea conduce spre Mântuirea sa pe omul în devenire, a trecut pentru totdeauna. De acum înainte, Spiritul trebuie trăit în concretețea sa exact la fel de nemijlocit, cum noi, occidentalii, am învățat în ultimele secole să trăim Materia. Numai într-un asemenea nou „concretism imediat” stă mântuirea. H. K.

Cartea a fost adaugata in cos