Notă! Echipa este în vacanță în perioada 28 iulie - 15 august.
Comenzile primite în această perioadă se vor onora din 16 august.

Descriere

În general, oamenii cred într-un mod foarte simplist ceea ce afirmă medicii insuficient formați în fiziologie, și anume că alimentele grase (unt, lapte gras, brânzeturi grase, ouă etc.) sunt agenții direcți ai colesterolului în exces din sânge, și astfel, cauza indirectă a bolilor cardio-vasculare.   

Colesterolul, trebuie să știți încă de la începutul acestor rânduri, nu este o substanță străină și dăunătoare, dimpotrivă, este o substanță fiziologică și foarte utilă economiei organismului. Doar excesul de colesterol este dăunător. Virtuțile acestuia în limitele normale sunt numeroase: este un agent vitaminic (aport de vitamine lipo-solubile), energetic (rezervă nutritivă), lubrifiant al vaselor si al articulațiilor,  protector al mucoaselor, generator al părului și al unghiilor și al hormonilor sexuali masculini și feminini.

Este o substanță protectoare, anti-toxică și echilibrantă în anumite schimburi. Este deci o auto-apărare a organismului nostru. A încerca să scăpăm de colesterol prin eliminarea din alimentație a produselor care îl conțin este adesea o eroare grosieră. Într-adevăr, colesterolul este indispensabil în transformarea unor elemente, cum sunt vitaminele și hormonii, iar atunci când lipsește organismul nostru îl va fabrica din făinoase, amidon și zaharuri (la nivelul ficatului). Natura a prevăzut totul, dar aceste eforturi de reglare epuizează considerabil rezervele noastre neuro-endocrine.

 

Colesterolul

P. V. Marchesseau
25 RON

Adauga in cos

Estimare livrare curier:
08 December

Din colectia: Sănătate&Conștiință

Poate vă interesează și următoarele cărți

Fragment Colesterolul

Colesterolul nu este cauza problemelor, iar excesul lui nu este decât un mod de autoapărare. Responsabil, la urma urmelor, este bolnavul însuşi.  

• Adevărata origine a colesterol-maladiei este hiperfuncţionarea „auto-defensivă” a ficatului în fața consumului excesiv de grăsimi prăjite, gătite şi a cerealelor, făinurilor şi zaharurilor denaturate prin foc.

• Pentru a face ca acizii graşi să fie miscibili în apă (şi transportabili de sânge) colesterolul formează cu ei esteri. Ori, în acest caz, al grăsimilor saturate, acest proces începe de la „fosfo-amino-lipide”-le obţinute din metionina asimilabilă (adică conţinută în ouăle crude și scoicile crude).

• În caz de carenţă de metionină crudă, colesterolul va prelua ştafeta. Această operaţie de urgenţă obligă ficatul să fabrice un colesterol de proastă calitate (esteri puţin miscibili, fiind necesară o cantitate dublă). 

Rezultat: depunerea acestui colesterol endogen pe pereţii vaselor şi ai inimii.

N.B. Ca să rezumăm, supraalimentaţia omnivoră, denaturarea prioritară prin foc, sedentarizarea excesivă a motorului muscular uman; apoi, o enervare

constantă care dereglează sistemul nervos visceral şi, în fine, chimizarea sau poluarea alimentelor noastre, sunt marii responsabili pe care îi regăsim, ca întotdeauna, pe banca acuzaților. Trebuie ca oamenii şi medicii lor să fie cu adevărat miopi pentru a nu vedea cauzele care îi omoară. Au ochi, dar nu ne văd, au urechi, dar nu ne aud. Să adăugăm, pentru a încheia, că nici vârsta, nici sarcina, nu sunt factori specifici ai colesterolemiei, așa cum pretinde medicina oficială. Nu toţi bătrânii şi nu toate femeile gravide o fac. Se întâmplă, într-adevăr, ca un număr destul de mare dintre aceștia să fie victimele ei. Iar dacă sunt victime, este pentru că au mâncat prost şi continuă să o facă, ceea ce propria lor constituţie le interzicea.

Cartea a fost adaugata in cos