Notă! Echipa este în vacanță în perioada 28 iulie - 15 august.
Comenzile primite în această perioadă se vor onora din 16 august.

Descriere

Prezenta antologie oferă cititorului de azi o imagine a condeierului Petru E. Oance (Tata Oancea) prin intermediul unor lucrări reprezentative publicate de-a lungul a mai multor decenii, în volumele PrimavaraVara, Toamna și mai cu seamă în revista Vasiova apărută între ani 1929-1947 la Oravița și Timișoara.

Anotimpuri

Tata Oancea
38 RON

Adauga in cos

Estimare livrare curier:
08 December

Din colectia: Edituri prietene

Poate vă interesează și următoarele cărți

Fragment Anotimpuri

„Scumpe și drag prieten!

...Neavând de lucru și putință să câștig ceva pâne, la îndemnul unui dascăl m-am apucat orbește de un lucru cam greu pentru sărăcia mea, să scot, adică, o foiță mică, modestă, simplă de tot, căreia i-am dat numele satului meu drag: Vasiova.

Cu foița asta, Vasiova,  apoi, scumpe și drag prieten, și cu exemplarele ce le mai am din Primăvara - de două luni și cu Vara - colind, pribegesc, cerșesc, aproape un colț de țară, rugându-mă și îmbiindu-mi umilit modestele mele produse tuturor oamenilor ce-i întâlnesc în cale.

Mulți apoi mă sprijinesc fiindcă sunt buni și nobili la inimă. Mulți fiindcă li-e drag să încurajeze litera. Mulți fiindcă știu că-s sărac și am familie numeroasă. Mulți însă mă iau și pe fugă, spunându-mi cuvinte de ocară...

Puțini de tot, ici-colo, mă sprijinesc, unii fiindcă mi-au cetit vreo poezie prin cutare foaie și de! poate le-a plăcut...

Am, deci, ocazie să fac psihologie cu firea și caracterul și starea oamenilor. Cu buni și răi, cu darnici și nedarnici, cu săraci și bogați. Toți cam cei foarte bogați mă iau pe fugă, deși ar putea să-mi dea ușor o mie de lei, dânșii însă mă dau și mai ușor la o mie de... zmei.” 

Cartea a fost adaugata in cos