Notă! Echipa este în vacanță în perioada 28 iulie - 15 august.
Comenzile primite în această perioadă se vor onora din 16 august.

Descriere

Frumusețea ființelor vii rezultă din acordul perfect care există între acestea și mediul în care trăiesc.

Nici reforma alimentară, nici postul, nu sunt suficiente. Lor trebuie să li se alăture mișcarea musculară, bine înțeleasă. Aceasta ocupă chiar un loc prioritar. Prin tripla sa acțiune, ea contribuie la consolidarea Sănătății, sculptarea frumuseții și echilibrarea mentalului

Cultura fizică a femeii

P. V. Marchesseau
25 RON

Adauga in cos

Estimare livrare curier:
08 December

Din colectia: Sănătate&Conștiință

Poate vă interesează și următoarele cărți

Fragment Cultura fizică a femeii

Exercițiile efectuate asupra „mușchilor Sănătății” vor duce la obținerea unor forme exacte, adică cele ale Adevăratei Frumuseți.

Iar aceasta nu este o simplă coincidență. Totul este bine prevăzut de către Natură.

Prin „frumusețea plastică”, noi înțelegem acea morfologie exactă, reprodusă sub forma statuilor de marmură în Antichitatea greacă. Noi refuzăm să considerăm frumoase, „modele de frumusețe” pe care ni le prezintă moda și marii creatori ai acesteia, la ora actuală.

Manechinele, care sunt gloria saloanelor de prezentare a modei, femei cu corp de copil, slăbite prin regimurile lor stupide, cifotice cu burta și cu pieptul scobit, sunt mult în urma splendorii unei Venus din Milo sau a Dianei la vânătoare.

Cât despre bărbați, „frumusețea lor adolescentină”, foarte la modă, nu este cea despre care dorim să vorbim.

Pentru a ilustra concepția noastră despre morfologia masculină și despre perfecțiunea formelor vom lua ca exemplu pe Doryphorul lui Polyctet sau Discobolul în repaus. De altfel, aste suficient să priviți defilarea de pe marile bulevarde a lamentabilelor eșantioane ale umanității noastre, pentru a vă da seama cât de abandonată este Cultura fizică corporală, în epoca noastră în care confundarea sexelor este o distincție supremă.

Frumusețea exactă, reflexie a unei sănătăți profunde, se manifestă prin spate drept și piept bombat, abdomen plat și cu mușchi tari, picioare ferme și cu curburi frumoase.

În comparație cu statuile antice, noi suntem de toată jena! Decadența noastră fizică este semnul Sănătății pierdute. Crescătorii de animale, care au interesul să le cunoască foarte bine, știu că splendoarea formelor sunt semnul unei sănătăți organice perfecte. Pentru a avea exemplare de mare valoare nu ezită să arunce toți subiecții cu tare și să-i antreneze corect pe ceilalți. În vremurile noastre se cheltuie mai mulți bani pentru a avea un cal de mare valoare sau un taur campion, decât o ființă umană frumoasă. Iar când se întâmplă să ne ocupăm de aceasta, o facem anapoda. Astfel, în afara de câțiva grăsani monstruoși, culturiști hipertrofiați și grei de cap, care mai mult deservesc decât servesc cauzei dezvoltării musculare, am putea spune, fără a considera că exagerăm, că marelui public nu-i pasă mai mult de anatomia sa decât i-ar păsa de o cămașă.

A venit momentul să le spunem celor „fără griji” ce sunt formele exacte, cum se dobândesc acestea și ce garantează ele.

 

Cartea a fost adaugata in cos