Notă! Echipa este în vacanță în perioada 28 iulie - 15 august.
Comenzile primite în această perioadă se vor onora din 16 august.

Cum cumpăr

Pentru achiziționarea unui produs apăsați butonul „Adaugă în coș”. Puteți  modifica numărul de volume dorite sau șterge un titlu din coș. Apasați „Coș  de cumpărături” și veți putea vedea conținutul acestuia și modifica, dacă  doriți, numărul de volume comandate. Parcurgeți apoi pașii până la finalizarea comenzii. Veți avea posibilitatea de a verifica tariful expediției, de a oferi informații suplimentare cu privire la expedierea coletului. Dacă toate informațiile sunt corecte, apăsați butonul „Trimite comanda”, iar aceasta va fi expediată la Editura Sens. Veți primi în scurt timp un e-mail de confirmare de la noi.

Carțile comandate vor ajunge la dumneavoastră prin curierul rapid în cel mult 5 zile de la plasarea comenzii. Tariful este de 19 lei în zona de acoperire a firmei de curierat. Dacă sunteți în afara acestei zone, sau dacă coletul depășește 5 kg, costul transportului poate crește, de aceea ar fi bine să ne contactați prin e-mail sau telefonic pentru a afla mai exact care este acesta.

Pentru comenzi care depășesc suma de 100 de lei, oferim transport gratuit prin Poșta Română. Pentru comenzile care depășesc suma de 200 de lei, oferim transport gratuit prin Nemo Express.

În cazul în care coletul depășește greutatea de 5 kilograme sau/și localitatea destinatarului se află în afara razei de acoperire a firmelor de curierat Nemo Express sau Fan Curier (caz în care kilometrii și greutatea suplimentare se taxează în plus), chiar dacă valoarea coșului de cumpărături este mai mare de 200 de lei această ofertă de gratuitate nu include kilogramele și kilometrii suplimentari. În această situație, cumpărătorul poate opta între a achita costul suplimentar sau a primi coletul expediat gratuit prin Poșta Română.

Anularea comenzilor si politica de retur:

În cazul în care produsul nu a fost încă expediat, puteți anula comanda telefonic la 0257288669 sau prin e-mail la adresa [email protected]  Produsele pot fi returnate în cazul în care acestea prezintă defecte de tipar sau au fost deteriorate în timpul transportului. Returnarea este posibilă într-un timp de maximum 10 zile de la primirea produsului. În acest caz produsele pot fi schimbate, iar editura va achita taxele de transport sau, dacă clientul optează pentru rambursarea comenzii, va returna contravaloarea produsului prin aceeași metodă folosită la plată. În oricare dintre aceste cazuri ne puteți contacta telefonic, la telefonul 0257 288669 sau la adresa de e-mail [email protected] .