Politica de confidențialitate

Termeni generali

Acest site funcționează conform tuturor prevederilor legale ale statului român. Toate informațiile conținute în acest site (imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică web, scripturi, programe, precum și orice alte date) sunt proprietatea Editurii Sens și sunt apărate de legea română și convențiile internaționale pentru protecția drepturilor de autor. Niciun material nu poate fi reprodus, parțial sau integral fără permisiunea anterioară a Editurii. Toate drepturile sunt rezervate. Editura Sens nu își asumă responsabilitatea pentru securitatea liniei folosită de dumneavoastră pentru comunicare. Editura nu poate fi făcută responsabilă pentru nicio pagubă adusă echipamentului dumneavoastră, cauzată de vizitarea sau afișarea site-ului sau de descărcarea oricărei informații, incluzând text, imagini, sau fișiere de pe acesta. Este necesar acordul nostru pentru a lega acest site cu alte site-uri. Editura Sens nu-și asumă responsabilitatea pentru site-urile neagreate cu care acesta ar putea fi legat și nici pentru materialele postate pe acest site de către alte persoane decât cele autorizate. Informațiile despre cărți, autori și prețuri sunt prezentate sub rezerva erorilor de culegere și, de asemenea, nu se poate garanta disponibilitatea permanentă în stoc a tuturor cărților afișate. Editura își rezervă astfel dreptul de a nu onora comanda (cu o notificare prealabilă), dacă o anumită carte a fost epuizată.

Termeni de confidențialitate

Editura Sens apreciază încrederea pe care o manifestați navigând pe site-ul nostru, scriindu-ne sau făcând comenzi on-line, de aceea dorim să vă asigurăm că nu vom furniza, vinde sau ceda niciunei alte părți baza de date referitoare la datele dumneavoastră personale.

Atunci când un Utilizator își creează un cont pe sens.ro, va primi comunicări comerciale din partea sens.ro doar în măsura în care și-a dat consimțământul expres, selectând opțiunea corespunzătoare.

Protecția datelor personale

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificată și completată si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protecția vietii private în sectorul comunicaţiilor electronice, precum și Regulamentul nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE, site-ul nostru are obligația de a administra în condiții de sigurantă, și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră, ori o altă persoană.

Scopul colectării datelor este:

Sunteți obligat să furnizați datele, acestea fiind necesare pentru crearea facturii pentru produsele comandate. Refuzul tău poate determina anularea comenzii.

Informațiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator în scopul livrării produselor și sunt comunicate numai de către tine. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiezi de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a te adresa justiției. Totodată, ai dreptul sa te opui prelucrării datelor personale care te privesc și să soliciți ștergerea datelor. Dacă unele din datele despre dvs. sunt incorecte, vă rugăm să ne informați cât mai curând posibil.

În cazul în care Utilizatorul își modifică prin utilizarea formularelor de pe site datele personale livrate deja către sens.ro și există Comenzi în derulare, Comenzile își păstrează datele de la momentul plasării Comenzii, iar livrarea produselor se va face luându-se în considerare datele nou modificate.

Editura Sens nu solicită Utilizatorilor săi prin niciun mijloc de comunicare (telefon/e-mail etc) informatii confidentiale, date despre conturi bancare, parole personale etc. În cazul în care Utilizatorul le divulgă unor terți, acesta poartă întreaga responsabilitate pentru acțiunile sale.

Not keeping data: Datele cardului de plată al Clientului/ Utilizatorului/ Cumpărătorului nu vor fi accesibile si nici nu vor fi stocate de către www.sens.ro, ci doar de către instituția de autorizare a Tranzacției sau o altă entitate autorizată să presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a cărei entitate Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul va fi informat anterior introducerii datelor.

3D Secure: 3D Secure înseamna o nouă abordare globala a autentificării cumpărătorilor și vânzărilor în tranzacții sigure pe Internet. Această măsură de sigurantă presupune redirecționarea utilizatorului în momentul efectuării plătii pe o pagină securizată unde înregistrarea fiecărui deținător de card se face prin atribuirea unui cod de autorizare pentru fiecare tranzacție online. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro, daca au cod CVV/CV2).

Drepturile persoanelor vizate

Extras din Regulamentul nr. 679/2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor)

Pentru a vă exercita drepturile legale, vă rugam să ne contactați la adresa de e-mail comercial@sens.ro

  1. contestați exactitatea datelor, pentru o perioada care ne permite nouă să verificăm exactitatea datelor;
  2. prelucrarea este ilegală, iar dvs. vă opuneți ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;
  3. nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar ni le solicitați pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;
  4. v-ați opus prelucrării în conformitate cu articolul 21 alineatul (1) din GDPR, pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile noastre legitime prevalează asupra drepturilor dumneavoastră.